Trött på Hallandsåsen och Racefox-värden

Långpass på Hallandsåsen med far på cykel. Stakning 2:or.

Långpass på Hallandsåsen med far på cykel. Stakning 2:or.

Gissa var Hallandsåsen syns i höjdkurvan från Racefox

Gissa var Hallandsåsen syns i höjdkurvan från Racefox

Jag körde lugnt största delen av passet så det blev inte en kvot på 2 mellan båltryck och attack, utan 1,75.

Jag körde lugnt största delen av passet så det blev inte en kvot på 2 mellan båltryck och attack, utan 1,75. Racefox.

Min far Ulf Wickström efter cykelturen. Pigg 71-åring som mest spelar tennis som sportande.

Min far Ulf Wickström efter cykelturen. Pigg 71-åring som mest spelar tennis som sportande.

Det blev en fin tur på 56 km med min far på Hallandsåsen. Vi körde till Margretetorp, upp för Hästens vatten-backen, ner för Hallandsåsen på norrsidan på gamla E6:an till Östra Karup, in till Båstad, upp för Tarravägen och sedan tillbaka till Vejbystrand via Västra Karup (för den som har koll på Bjärehalvön).

Jag körde på 2:or för att det skulle bli roligare för pappa på cykel. Direkt kände att jag inte riktigt hade det. Ändå testade jag att maxa upp för Hästens vatten-backen. Tiden blev 9.44 min på tvåor, vilket är under all kritik. Resten av passet körde jag lugnt. Totalt blev det 19.2 km/h enligt Racefox.

Det kändes som mitt stenhårda löpintervallpass dagen innan hade satt sina spår. Det var bara totalt 45 min varav 25 min intervalltid, men det var kl 14 då det var 32 grader varmt i skuggan. Kände mig inte återhämtad från det.

Idag ska jag springa ett kort och lugnt pass. Marika och Rickard kommer på lunch. Och på kvällen åker jag tillbaka till Borås. Det här är min sista semesterdag.

Toppen av Tarrabacken, som var styv att staka trots 2:or. Måste varit tufft var folket som körde varvbana där på cykel-SM tidigare i år. Skönt att köra med termos istället för flaska så här varma dagar. Då håller sig vätskan kall.

Toppen av Tarrabacken/Tarravägen, som var styv att staka trots 2:or. Måste varit tufft var folket som körde varvbana där på cykel-SM tidigare i år. Skönt att köra med termos istället för flaska så här varma dagar. Då håller sig vätskan kall.

I den här korsningen i Simontorp slutar Hästens vatten-intervallen.

I den här korsningen i Simontorp slutar Hästens vatten-intervallen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.