BikeErg och SkiErg

Martin Josefsson var över igår kväll och tränade. Vi pratade om att semestern slut för många på måndagen. Våra tecken var att det var betydligt mer folk på Josefins jobb (Martin är f ö föräldraledig), trafiken i Borås hade ökat (98 procent av Borås befolkning flyr till Varberg på sommaren) och dagiset jämte oss hade öppnat.

Martin Josefsson på BikeErgen i vår källare

Martin Josefsson på BikeErgen i vår källare

Mitt starkaste argument var dock att trafiken på bloggen hade ökat. Måndagar är alltid den dagen med flest besökare förutom när jag kör stora lopp, då är det på helgen. Men igår var det betydligt fler än veckan innan. Under ledigheter som sommar och jul är det minst antal besök. Midsommarafton och julafton är det mindre än hälften mot en vanlig dag.

Så välkommen tillbaka till jobbet alla, hoppas ni hade en bra semester!

SkiErg och BikeErg
Martin och jag körde först 20 min styrka. Min dos styrketräning är fortfarande under all kritik, måste hitta regelbundenhet där. Jag vill i a f återigen tipsa om appen Seconds och att ställa in klockan på 45 s/15 s. Skönt att slippa räkna och tänka. Och samtidigt kunna snacka lite under passet.

Efter styrkan körde vi 3 st 8 min-intervaller med 2 min vila. Jag har ett SkiErg-pass med stegrande 8:or där jag en gång klarat farterna 1:48.0-1:47.5-1:47.0-1:46.5-1:46.0 per 500 m. I dålig form klarar jag bara första intervallen. Igår klarade jag 2 st. Motstånd 8. Sedan körde jag SkiErg-styrka på sista, medan Martin körde sin sista cykelintervall på BikeErgen.

Martin är stark. Han tränar för lite, men har lite panik inför Aim Challange (typ MTB-orientering med checkpoints) som han snart ska köra med Peter Algebäck. Vi har tränat ihop i snart 9 år och jag har nog aldrig sett honom så trött som igår. Han kämpade för att nå 350 watt på sista intervallen och lyckades. Strax under 300 watt på de två första.

Martin Josefsson trött efter 8 min med 351 watt i snitt på BikeErgen

Martin Josefsson trött efter 8 min med 351 watt i snitt på BikeErgen

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på BikeErg och SkiErg

  1. slaentbjorn skriver:

    Själv har jag följt bloggen hela semestern. Vilka styrkeövningar kör du?

    • Erik Wickström skriver:

      Härligt att höra! Det är klassiska övningar för bålen, samt lite extra vikter för överkroppen. Jag har börjat använda Skigrip som jag fick på test för ett tag sedan. För att göra det mer skidlikt. Jag gillar det verktyget.

Kommentarer är stängda.