SkiErg 1:a generationen vs 2:a generationen

Bredaredsrundan med skarv igår. Daniel Åkerberg, Jakob Böhm, Simon Grenlöv och jag. Erik Thiberg är avhängd vid fototillfället.

Bredaredsrundan med skarv igår. Daniel Åkerberg, Jakob Böhm, Simon Grenlöv och jag. Erik Thiberg är avhängd vid fototillfället. Jag körde med Kraftstaven, gör det ibland som variation till Staffanstaven.

Sent 2014 skrev jag på bloggen om den nya SkiErgen (PM5) och jämförde den med den gamla (PM3/4). Nu är den texten uppdaterad och jag har också skrivit om min uppfattning om hur mycket det skiljer i tid mellan maskinerna. Det är f ö en fråga jag får ofta.

Texten finns öppen för alla här på Wickström Coachings hemsida. Bland artiklarna på sajten finns både öppna samt de som endast är för adepter i inloggat läge. För dig som är sugen på att hoppa på Wickström Coaching så gör det före 20 aug då nästa träningsprogram startar.

Barnbyte och middag hos Vernholts
Vi har gjort ett barnbyte, dock ej för alltid. Astrid stannade kvar i Skåne hos sina kusiner och vi tog med kusinen Arvid upp. Så nu har vi två 4-åringar i huset. Kul med nära relation till kusinerna!

Så Niklas och Ditte Vernholt fick inte se någon Astrid igår när vi var hos dem i Sandared på middag. Jag började cykla med Niklas 2006 och lärde känna Ditte förra året. Trevlig kväll med god mat och dryck!

Cykelvägen mellan Sjömarken och Sandared. Varför en bom mitt i backen? Jag misstänker att det är för att hålla nere farten, men det gör att många väljer bort cykelbanan.

Cykelvägen mellan Sjömarken och Sandared. Varför en bom mitt i backen? Jag misstänker att det är för att hålla nere farten, men det gör att många väljer bort cykelbanan.

Vi cyklade dit med barnen i Charioten. Jag vill tacka Borås stad för bygget av cykelbanan mellan Sjömarken och Sandared. Jag vill också fråga varför det är två bommar mitt i backen vid Björvik. Det gör att jag nästan alltid tar bilvägen istället, både på rullskidor och cykel. Det blir helt enkelt för farligt med en bom mitt i backen, vilket känns paradoxalt när det är av säkerhetsskäl man bygger en cykelväg.

Fortsatt bra träning
Jag fortsätter att träna bra. 2 h 24 min stakning på Swenor-4:or igår med Daniel Åkerberg, Jakob Böhm, Simon Grenlöv och Erik Thiberg. Bredaredsrundan med lite skarv med start vid Godisladan i Sjömarken. Som så många gånger förr. Bra gäng och bra runda.

Jag sprang även 43 min i hyfsat fart på någorlunda kuperade stigar grusvägar. Strava sade 4.55-fart, men det tror jag inte på. Lite snabbare än så gick det. Det syns också på kartan att telefonens GPS inte hänger med i svängarna. Men det har jag skrivit om förr.

Jakob Böhm är grym på att springa. Han har förbättrat sig sedan han blev pappa och klipper nu milen på 32 min. 90 procent av träningen med löparvagn i år. Nyligen ett pass på 20 km grusväg i 4.00-fart med vagn. Se upp för honom i Kretsloppet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SkiErg 1:a generationen vs 2:a generationen

  1. Peter Ask skriver:

    Ja, de där j-a bommarna borde någon spränga bort. Ställer till problem både vid cykling och rullskidåkning.

    • Erik Wickström skriver:

      Tack för stöd. Det gav mig styrka att mejla kommunen. Tipsade också om ett räcke mot bilvägen som de gjorde i Sandhult. Skulle kännas tryggare att cykla med barnen i så fall.

Kommentarer är stängda.