Träning på stakmaskin – teknik, träningspass, styrka etc på SkiErg

Vasaloppsskolan är Vasaloppets satsning på träningstips från oss Vasaloppscoacher.

På väg upp till Orsa i november spelade vi in filmerna för träning på stakmaskinen SkiErg, med mig som coach. Filmerna finns på Vasaloppets YouTube-kanal och på Vasaloppet TV. De fem filmerna syns här nedan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Träning på stakmaskin – teknik, träningspass, styrka etc på SkiErg

 1. Stefan skriver:

  Jag måste säga att du blir bättre o bättre framför kameran. Lite lugnare på något sätt, bra jobbat.

 2. Erik skriver:

  Johan Olsson förespråkar gummibandet för att man kommer längre och får en mer skidlik dragning istället för att stå nära och dra rakt ner.

  I filmen får man råd att stå nära för att få med magen mer. Hur ska man tänka?

  Mvh Erik

  • Erik Wickström skriver:

   Relevant fråga. Med gummiband tycker jag man kan stå längre bak för att kunna luta sig framåt. Utan gummiband tycker jag att man ska stå nära, för utnyttja bålmuskulaturen bättre och avlasta ländryggen.

 3. Erik skriver:

  Tack för svar! Lite OP men; Jag upplever att jag får “sämre” tider när jag använder gummibandet än när jag inte gör det? Har du liknande erfarenhet eller gör jag fel? Jag får svårt att jämföra Skierg pass då jag kör med gummiband eller inte.

  • Erik Wickström skriver:

   Jag upplever också att tiderna blir aningen sämre. Det beror nog lite på elasticiteten i bandet. Man lägger trots allt en del kraft i att ”spänna bandet” när man faller framåt i stakningen.

Kommentarer är stängda.