Rekordslakt på SkiErg

Jag sitter i bilen denna mörka och regniga decemberkväll i riktning norrut med Ida och hennes föräldrar. Idag ska vi åka till Mora för att sova på vandrarhem, för att sedan fortsätta till Östersund i morgon. Där ska vi fira jul med Idas syster Åsa och hennes svärfamilj, innan vi drar vidare till Långberget 27 december. En kul jul och nyår sade jag!

Displayen på SkiErgen efter 5 st 1000 mters-intervaller med 1 minuts vila.

Displayen på SkiErgen efter 5 st 1000 mters-intervaller med 1 minuts vila.

Det var skönt att sätta sig i bilen. Det har varit en hektisk vecka med mycket fixande inför resan, julklappshets, mycket träning, skrivande, för lite sömn och allmänt trevligt julstök.

I tisdags, dagen efter ett tretimmarspass på rullskidor, hände något mellan mig och min SkiErg. Ända sedan strax efter Vasaloppet har jag snittat mellan 3.37 och 3.42 på fem tusingar med 1 min vila. Det har liksom inte hänt så mycket. Jag har förbättrats på rullskidor och lyfter mer vikter på gymmet, men trots många SkiErg-pass har jag inte tagit några stora kliv framåt på denna stakmaskin.

Men nu slaktade jag tidigare personbästa: 3.33 min är nya rekordsnittet (3.35-3.35-3.33-3.33-3.27). Kul! Nu har jag varit asocial i en halvtimme och lekt med iMovie på min nya dator från det stora fruktföretaget. Resultat syns nedan, det är ett 48 s långt klipp från sista intervallen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Rekordslakt på SkiErg

 1. Zacke skriver:

  Kungligt Erik! Du é sjukt vass på stakmaskinen. Har prövat det ett par gånger och är riktigt såld:) Dock är jag inte alls lika bra som du, har snittat 3,50 på 8 st intervaller med 1 min vila som bäst. Det bästa med stakmaskiner är att man ser exakt vad man snittar och måste hålla ett enormt fokus hela tiden. Tror det är riktigt givande stakträning!

  Tack för en bra blogg!

 2. J skriver:

  Dina filmer är ju helt underbara! Bästa motivations videon någonsin, typ.

 3. Björn skriver:

  Även om det är med starkt inslag av schimpans är det äckligt imponerande. Själv är jag ljusår efter. Du inspirerar oerhört.

 4. Mattias skriver:

  Ingen dålig deff!!

 5. Martin Eckervad skriver:

  Erik …Erik du är underbar även om mina arbetskamrater inte förstod varför jag tyckte videon var bland det bästa jag sett. God Jul

Kommentarer är stängda.