5000 m SkiErg på 18,01 min

Det blev nytt personbästa på SkiErgen igår. Jag försökte se Hinsehäxan på SVT Play, men det var lite svårt att fokusera med 4 slag under maxpuls. Tiden blev 18,01 min på motstånd 7, en förbättring med 19 s. Jag är i toppform, det är inget att hymla med.

Vissa säger att SkiErg inte är riktig skidåkning. Det är ett helt korrekt påpekande. Däremot är det oslagbar träning för stakningen som ger både styrketräning och får hjärtat att slå så in i bomben. Många dagar har jag mycket begränsad tid att träna. Om jag åker skidor blir det ganska mycket ställtid med att ta på sig vinterkläderna, fixa utrustningen och sätta sig i bilen för att åka 10 min till skidspåret enkel väg.

Med en SkiErg i lägenheten kan jag bara resa mig från min kontorsstol, sätta på SVT Play, öppna fönstret, ta mig alla kläderna utom kalsongerna och sedan ge järnet tills jag stupar. 30 sekunder från jobb till träning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på 5000 m SkiErg på 18,01 min

 1. staffan ahlandsberg skriver:

  har följt din blogg som imponerar och inspirerar. Jag har själv plockat upp skierg i träningen, mycket tack vare dig :-). Är inte nära dina tider men det är kul att jämföra, vad har du för motstånd när du kör dina tester? 10?
  gissar att du kör marcilonga, vi kanske ses.
  tack för en bra blogg…

 2. aleandrowest skriver:

  Ajajaj, ett slag under bältet 😉 Bra kört!

 3. Mattias skriver:

  Shit, nu är du bättre än din adept! 🙂

 4. Erik Wickström skriver:

  Tack alla för fina ord. Det ger motivation. Men Alexander Westbergs sägs vara den snabbaste skidåkaren med sina 17.55 min. Han får se upp 🙂

 5. Niclas Fredin skriver:

  Kan bara hålla med om att din blogg är alltid lika intresant att läsa och sporrar på många olika sätt, ända sedan vi var i Torsby och körde tunnel har man gått och väntat på riktig snö och fick äntligen uppleva detta under förra veckan då vi var ett antal som tog oss till Bruksvallarna och körde i ett par dagar och ställde upp i Nordic ski maraton.
  SkiErgen har lockat och gick in idag och körde 5000 meter passet sista dagen för Tour de Ski.
  Nu får man börja jaga dina tider och sätta upp lite nya mål inför Vasaloppet.
  /// tackar för inspirationen du ger Niclas – Helsingborg

Kommentarer är stängda.