VasaStafetten sträcka 4

Jag gillar inte uttrycket "Man kan inte leva på gamla meriter". Själv älskar jag att leva på gamla meriter. Här efter 12:e-platsen i Lidingöloppet 2006. Löpformen är väl inte exakt lika bra just nu.

Jag avskyr uttrycket “Man kan inte leva på gamla meriter”. Själv älskar jag att leva på gamla meriter, det gör mig glad. Här efter 12:e-platsen i Lidingöloppet 2006. Löpformen är väl inte exakt lika bra just nu.

Skidåkaren Karl-Johan Westberg frågade mig för några veckor sedan om jag ville vara med i Idre Fjälls lag på VasaStafetten. Jodå, visst vill man pröva Vasaloppets alla event! Det är en god idé med tanke på Vasalöparenjobbet.

På grund av olika skador har jag snittat mindre än en mil löpning i veckan de två senaste åren, men de sista veckorna har sätesmuskeln känts OK, så jag får göra ett försök, det är ju trots allt terräng och inte asfalt. Löpformen lämnar nog en del övrigt att önska, men 5 km kanske jag orkar. Längre än så har jag inte sprungit i högt tempo på väldigt länge. Sträckan jag ska springa är dock 12,4 km (Risberg-Evertsberg), så det blir spännande att uppleva hur benen kommer att hantera detta. Kanske banan går via Stumholmen.

Hur som helst ska det bli jättekul att springa VasaStafetten, det har jag velat göra länge! Efter det har jag genomfört Vasaloppet, KortVasan, HalvVasan, SkejtVasan och CykelVasan. TjejVasan till vintern?

Här är delsträckorna och växlingsplatserna 2012:
1. Starten – Smågan 9,2 km
2. Smågan – Mångsbodarna 14,4 km
3. Mångsbodarna – Risberg 11,0 km
4. Risberg – Evertsberg 12,4 km
5. Evertsberg – Oxberg 15,1 km
6. Oxberg – Gopshus 4,6 km
7. Gopshus – Hökberg 4,7 km
8. Hökberg – Läde 4,7 km
9. Läde – Eldris 5,5 km
10. Eldris – Vasaloppsmålet i Mora 9,3 km

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på VasaStafetten sträcka 4

  1. Micke Å skriver:

    Min något vaga helgplanering säger mig att jag ska ut till Stumholmen…Kan det vara så att något ovanligt och uppseendeväckande inträffar där 🙂 Hann ju med att heja på dig längs asfalten, en bit efter Evertsberg, precis innan ni skulle böja vänster.. Du såg stark ut!

    Lycka till i alla fall!

  2. Mia skriver:

    Hej Erik!
    Mycket upplyftande/bra blogg du har!..Inspirerande!=)..Ett av alla de fina foton du har tagit och lagt in från Vasastafetten är en bild på Musail/han från Eritera, där jag går bredvid honom. Man ser bara våra ryggar och långa ben.. =b. Får jag låna den bilden?..Den var rätt fin tycker jag..=)..(Får också en massa bra tips just där, på hur man ska träna för att springa milen på 28 min, fast han tyckte nog jag höll på med “för många” olika idrotter tror jag, eller så var han imponerad! Svårt att säga…..=b

Kommentarer är stängda.