Skrämmande pulskurva, Brink på SkiErg och ny rullskidssajt

Mörksuggejakten pulskurva bloggläsare

Mörksuggejakten pulskurva hjärtarytmi pga extra ledningsbana vid AV-noden, från en bloggläsare. Klicka på bilden på växer den.

Jag fick en pulsfil av en bloggläsare som var rätt skrämmande. Han ligger mellan 200 och 230 i puls i en kvart, i början av MTB-loppet Mörksuggejakten sommaren 2011. I en nedförsbacke. I övrigt verkar hans maxpuls ligga på ca 180.

Min Mörksuggejakt 2011, i nedförsbacken efter Vidablick satte hjärtat igång och jag stod still där en bra stund innan det slutade. Låg därefter helt sist.

Han hade en extra ledningsbana vid AV-noden, men är nu helt bra efter att ha bränt bort den. Så här skriver han också i mejlet.

Jag har varit symptomfri sen jag opererade mig mot detta för ett drygt år sedan. Arytmiserna kan eventuellt stoppas med krystning, hosta eller försöka få en kräkreflex (blir som en krystning).

Ny rullskidssajt
I ett annat mejl, från “Jonas och Carro”, står det så här:
“Vi har nu dragit igång Rullskidåkning.se (www.rullskidakning.se) som vi hoppas ska både ge information och inspiration som gör att fler väljer att komplettera sin längskidåkning med rullskidåkning. Här kommer vi gå igenom grunderna, visa vad man bör tänka på rent utrustningsmässigt och tipsa om olika tävlingar och mycket annat. Detta då vi vill få ut fler människor på rullskidor på vägarna!”
Där fick ni bra gratisreklam.

SkiErg för Brink och Alsgaard
Rickard Bergengren tipsade mig om TUB-åkarna Jörgen Brink och Thomas Alsgaards träningsdagbok. De har precis som mig upptäckt fördelarna med SkiErg, skillnaden är bara att dessa två killarna är aningen snabbare. min/500 m-tiderna är bra riktmärken…

Utdrag från Jörgen Brinks och Thomas Alsgaards träningsdagböcker

Utdrag från Jörgen Brinks och Thomas Alsgaards träningsdagböcker. Denna är från Jörgen.

Jörgen

Jörgen

Thomas

Thomas

Thomas

Thomas

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i hälsa, Rullskidor, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Skrämmande pulskurva, Brink på SkiErg och ny rullskidssajt

  1. Gunnar Winroth skriver:

    De har precis som mig ? Det har precis som jag (har gjort). “Newspeak”? referens?

Kommentarer är stängda.