3000 m på 9.57 min, sämsta tiden på typ 20 år

Anders Wing, eller Bizze Wing. Efter en DNF (!) tidigare gick han idag för första gången i mål på ett 3000 m-test.

Anders Wing, eller Bizze Wing. Efter en solo-DNF (!) tidigare gick han idag för första gången i mål på ett 3000 m-test.

Jag sprang 3000 m idag. Stämplade stapplandes in på 9.57 min. Jag tror jag sprang en gång på över 10 minuter sent 90-tal, möjligtvis 2000 eller 2001. Men jag vet att jag aldrig var över 10 minuter sedan jag åkte till USA 2002.

Dagens tid var alltså inget höjdare. Splittarna var 3.21-3.21-3.15 min. Jag har inte sprungit många pass med fart i detta år, men jag trodde ändå inte det skulle gå så långsamt. Men jag vet att jag sprungit långsamt förr på 3000 m och varit starkare några veckor senare. Just nu vill jag få fart inför Kretsloppet 15 september.

Bizze till Kretsloppet?
Jag sprang med med min barndomskompis Bizze Wing, som jag känt sedan innan jag lärde mig gå. Han kom in på 12.45 min efter en lite för hård öppning men sedan en riktigt snabb sista kilometer. Självklart hoppas jag Bizze ställer upp i Kretsloppet, där sub 45 min är möjligt på en bra dag.

Torn av löpskor (ska erkänna att det står en Salming Speed bakom och stöttar upp)

Torn av löpskor (ska erkänna att det står en Salming Speed bakom och stöttar upp de nedersta skorna). Stapla, foto och vinn!

5000 m SkiErg back to back
En anledning till att 3000 m-tiden var lite väl långsam är SkiErg-utmaningen jag kört den här veckan, som jag inte skrivit om tidigare. Varje morgon går jag upp tidigt, äter frukost och kör sedan 1-2 timmar senare 5000 m SkiErg så fort jag kan. 5 min uppvärmning och 2 min nedvarvning. Det är knallhårt.

Och jag håller inte igen heller. Det är full insats varje gång. Som ett experiment. Som coach tycker jag det är viktigt att testa grejer. Testa kroppen. I morgon kör jag testet för femte dagen i rad och det blir också avslutning. Så i morgon får ni se resultaten.

Det är lätt att få mjölksyra i benen av maxinsatser på SkiErg och det kände jag av när jag sprang på Ryavallen idag, bara tre timmar efter stakmaskinen.

Stapla löpskor och vinn Smart Konditionsträning
Glöm högkantstorn för en stund. Istället för att stapla stenar ska du nu stapla löpskor och ta en bild på verket. Snyggast torn (inte nödvändigtvis högst) vinner ett ex av boken Smart Konditionsträning. Lägg in din bild i tråden på Lagom Konditions Facebook-sida. Alltså podcasten med mig och Niklas Bergh. Vinnaren dras 7 aug.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.