Skigripstakning i atletklubben

En av övningarna Martin Josefsson och jag körde igår var Skigripstakning, som jag valde att kalla den. Jag gillar att använda Skigrip för att få samma fattning som vid skidåkning. Det är ett produkttest som jag gjorde för några år sedan, men börjat använda mer först nu.

Det känns som bra träning för uppförsstakning. Jag har inte benen parallellt utan de den ena foten framför den andra. Det är för att jag ska kunna spjärna emot mer med bålen och på så sätt generera mer kraft. Det kan du också se på TV när Visma Ski Classics-åkarna stakar i branta uppförsbackar.

Tekniken kanske inte är den bästa på videon nedan, men det bet bra. Draghissen (styrkeredskap med vikter) följde med huset. Det är inte den mest kvalitativa, men den gör sitt jobb och jag använder den ganska mycket när jag kör styrka.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.