14 km löpning i Crafts löpskor X165 Engineered – och lagomutmaningen

Så här ser min löpträning ut i timmar sedan oktober. Bara en timme i januari och februari, så det gäller att stegra långsamt.

Så här ser min löpträning ut i timmar sedan oktober. Bara en timme i både januari och februari, så det gäller att stegra långsamt.

Runda hemifrån Sjömarken runt stenbrottet, Öndered och Backabo

Runda hemifrån Sjömarken runt stenbrottet, Öndered och Backabo

Igår sprang jag mitt hittills längsta löppass sedan Finalloppet 3 november. 13,85 km på stigar och grusvägar. 1 h 10 min. 172 i snittstegfrekvens (eller 86 som det står på klockan). 5.03 min/km-fart. 290 m totalstigning.

Jag minns inte om pannbandet är från 2000 eller 2001. Jag åkte Engadin Skimarathon båda dessa år.

Jag minns inte om pannbandet är från 2000 eller 2001. Jag åkte Engadin Skimarathon båda dessa år.

Mest grusväg denna gång, delvis eftersom jag sprang i landsvägsmodellen Craft X165 Engineered som jag precis fått hem på test. Skorna kändes bra. Ganska mycket dämpning och mjuk och skön sådan. Inget onödigt pronationsskydd, jag tycker inte det behövs trots att jag pronerar. Och behaglig passform. Positivt intryck vid denna första tur.

Dessutom körde Martin Josefsson och jag 30 min styrka hemma hos mig på kvällen. Hoppas vi hittar rutinerna för det igen efter ett långt vinteruppehåll.

Lagomutmaningen
Det gäller att öka löpningen långsamt då jag bara sprang totalt 5 timmar under december, januari och februari. Senaste veckorna har jag sprungit 2-3 pass per vecka och det börjar kännas lite bättre.

I förra avsnittet av vår pod Lagom Kondition introducerade vi Lagomutmaningen. För april månad kommer det att vara att springa minst 20 min minst varannan dag. Var med du också och hashtagga #lagomutmaningen

Jag själv tänkte utmana mig själv lite mer och springa 30 min stig varje dag i april. Ska bli intressant att se om det går.

Sjömarkens IFs fotbollstjejer födda 2011-2012 (där Astrid spelar) fick vara maskotar på F17-landskampen i Borås igår. Alltså gå hand i hand med spelarna och domarna in på plan. Astrid jag pirrig och tyckte det var jättespännande. Även Maj fick vara med då de hade ett bortfall. Efteråt såg vi första halvlek.

Sjömarkens IFs fotbollstjejer födda 2011-2012 (där Astrid spelar) fick vara maskotar på F17-landskampen i Borås igår. Alltså gå hand i hand med spelarna och domarna in på plan. Astrid var pirrig och tyckte det var jättespännande. Även Maj fick vara med då de hade ett bortfall. Efteråt såg vi första halvlek.

Senaste avsnitt
Detta är förresten våra senaste avsnitt:

Avsnitt 65Nu knyter vi i ihop Vasaloppssäcken genom att gå igenom hur man lägger upp sin träning för nästa års första söndag i mars. Avsnittet presenteras av www.rullskidcenter.se. Nu också med veckans pass. Veckans ämne 25:30 in. Podcasten görs med stöd av www.racefox.se och Vasaloppet.

Avsnitt 66: Nytt avsnitt ute nu! Inför stundande Ultravasan 90 snackar vi igenom hur man tränar och förbereder sig för att springa riktigt långt. Dessutom introduceras #lagomutmaningen för april. Avsnittet presenteras av www.rullskidcenter.se med stöd av www.racefox.se och Vasaloppet. Show Notes: Filmerna som nämndes: Barkley Marathon + Where Dreams Come to Die

Sverige-Spanien i flickor 17 år på Borås Arena igår

Sverige-Spanien i flickor 17 år på Borås Arena igår. I förgrunden syns Daniel Malmerfors.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.