Variera frekvens på stakmaskinen – träningspass på SkiErg

Frekvensvariationen på SkiErg

Frekvensvariationen på SkiErg

Jag körde nyligen passet ”FREKVENSVARIATIONEN” på SkiErg.

Det är ett av de svåraste passen på stakmaskin för adepterna som följer träningsprogrammen i Wickström Coaching.

Passet är en timme och upplägget ser ut så här:

 • 10 min uppvärmning på motstånd 1-4
 • 15 st 2 min-intervaller med 1 min vila i samma fart som årsbästa på 5000 m. Välj motstånd kring 4-8 och kör samma motstånd på alla intervaller (jag körde på 8). Variera frekvens per intervall så här:
  • 35 (intervall 1, 6 och 11)
  • 45 (intervall 2, 7 och 12)
  • 55 (intervall 3, 8 och 13)
  • 65 (intervall 4, 9 och 14)
  • 75 (intervall 5, 10 och 15)
 • 5 min nedvarvning på motstånd 1-4

Pröva gärna själv och tänk på att alla intervallerna ska gå lika fort. Intervallerna med 35 respektive 75 i frekvens är riktigt utmanande. Det gäller att ha koll på displayen så det varken går för fort eller för långsamt eller att frekvensen är för hög eller för låg.

Vill du bara träna i 30 min så nöj dig med ett varv (fem intervaller).

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.