Rya Åsar Trail Run i morgon

En fin kram av en fin vän. Erik Wickström vinner Rya Åsar Trail Run 2019 före Jakob Böhm.

En fin kram av en fin vän. Erik Wickström vinner Rya Åsar Trail Run 2019 före Jakob Böhm. Det här är ett av mina bästa löparminnen. Böhm blev verkligen genuint glad över att jag lyckades knipa en seger.

Idag ska jag springa Rya Åsar Trail Run. Jag gillar att ställa upp i löplopp på hemmaplan och jag har faktiskt lyckats springa samtliga upplagor av detta lopp.

Det har också gått bra varje gång, utom förra år då jag förutom bergspriset (som jag förlorade med 1 sekund till Oscar Claesson och Linus Hultegård) sprang lugnt. Jag tror jag det berodde på att jag inte vågade ta några risker inför 24-timmars i december, som jag då tränade för.

Starten Rya Åsar Trail Run 2017. Foto: Björn Sandström, SOK Knallen.

Starten Rya Åsar Trail Run 2017 (första upplagan). Foto: Björn Sandström, SOK Knallen.

Idag är det full fart som gäller. Hur långt det räcker för vi se. Rya Åsar Trail Run är med i den svenska cupen i traillöpning, vilket gör att många bra kommer till start (den var med även 2019 då jag vann, men då var konkurrensen inte den samma).

För en gångs skulle har jag kollat lite grann i startlistan, det brukar jag annars inte göra inför lopp. Fyra av löparna är långt mycket bättre än mig (nämnda Oscar och Linus, samt Albin Andersson och Jonatan Fridolfsson). Niklas Gunnarsson är också bättre än mig, men jag tror inte han ska vara med.

John Kumlin hoppas jag kunna utmana. Men jag har sprungit mindre i år och framförallt senaste tiden, så jag rår nog inte på honom.

Kanske topp 6 är en rimlig målsättning.

Resultat hittills i Rya Åsar Trail Run

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.