Innetimmen – roddmaskin, BikeErg, SkiErg, löpband

Jag, Tobias Magnusson, Martin Josefsson och Erik Thiberg i atletklubben hemma i källaren.

Jag, Tobias Magnusson, Martin Josefsson och Erik Thiberg i atletklubben hemma i källaren.

I fredags användes löpbandet för första gången på träning. Det var Tobias Magnusson, Martin Josefsson, Erik Thiberg och jag som körde ett pass. Passet hade jag kommit på redan före löpbandet kom ner i källaren.

“Innetimmen” ska det få heta och så här ser upplägget på 60 min ut:

 • 10 min uppvärmning (2,5 min per maskin)
 • 8 st 4 min-intervaller (2 varv) med 1 min vila med följande maskiner
  • Roddmaskin (Concept)
  • BikeErg
  • SkiErg
  • Löpband (Cymex)
 • 10 min nedvarvning (valfri maskin)
District Zero. Borås escape room. Kul att testa det. Bra grej.

District Zero, Borås escape room. Kul att testa det. Bra grej.

Vi växlade alltså konditionsredskap efter varje intervall. Funkade fint med fyra pers, riktigt roligt! Förutom att det blev ganska varmt trots öppna fönster och dörrar. Och den relativa luftfuktigheten steg från 48 till 70 procent.

Jag lyckades hålla samma tider på andra som första varvet och farterna blev följande:

Rodd: 1.52.0 min/500 m
Cykel: 1.43.5 min/1000 m
Stakning: 1.50 min/500 m
Löpning: 17.2 km/h (3.29 min/km) på 1 procent lutning

Det var ett tufft pass, men jag krämade ändå inte ut allt. Sista intervallen var jag t o m så mogen att jag inte tokmaxade. Kunde dock inte låta bli att springa sista halvminuten i bandets maxfart, som är 20 km/h (3 min/km).

Det känns roligt att konditionsredskapsfamiljen äntligen är “komplett” i och med löpbandet. Ser fram emot många fina pass, både med Ida, barnen, kompisar och själv.

Drömmen hade varit ännu mer symmetri genom att Concept tog fram ett löpband som hette RunErg och att de bytte namn på roddmaskinen till RowErg.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.