Sjuk av brutalträningen – Skånelägret slut

"ColdZyme Munspray innehåller det marina enzymet Penzyme. Enzymet skyddar och bibehåller munhåla och svalg i gott skick. Spraya munnen vid första tecken på irritation i näsa och hals, så känns det snart bättre."

"ColdZyme Munspray innehåller det marina enzymet Penzyme. Enzymet skyddar och bibehåller munhåla och svalg i gott skick. Spraya munnen vid första tecken på irritation i näsa och hals, så känns det snart bättre." Jaha, då får jag tyvärr chansen att göra detta produkttest.

Jag vaknade upp med halsont igår. Och då tränar jag inte. Det känns surt. Lägret i Skåne fick bli 4 dagar istället för 5. På sätt och vis bara bra, för resten av den här veckan kommer bli rejält fullbokad ändå. Igår kom jag i säg kl. 03.43. Mer om det i maj.

Men jag tycker ändå att träningen i Skåne var kanonbra. Jag avskyr träningsfloskler, men jag måste säga att kroppen svarade fantastiskt bra på träningen. Som till exempel i måndags, då jag cyklade 5:22 h effektiv tid, tog en paus på några timmar med datorjobb, för att sedan trycka 1 timme ganska hårt stakning på tröghjul. Utan att jag kände mig seg. Det var härligt. Totalt sätt blev det enormt tuff träning, hårdare än jag kanske någonsin tränat i fyra dagar. Och motivationen var på topp. Så här såg det ut:

Lördag 21 april:
– 4 h landsvägscykel. Jättefin tur, bland annat Vejbystrand, Ängelholm, Höja, Ausås, Åstorp, Stenestad, Ljungbyhed (fika), Kvidinge. Jochen blev trött, därav långsamt snitt och låg puls. Längd 111,6 km, snitt 27,8 km/h, snittpuls 111, maxpuls 149.
– 1 h lugn stakning på 3:or med Jochen i Vejbystrand
Söndag 22 april
:
– Rullskidsint K med 3:or på Hallandsåsen, Rövarvägen (start gamla E6:an, förbi Liagärde och ”mål” korsningen vid Simontorp). 9.39-9.43-9.44-9.31 min, vilan i mors bil ned 6.36-6.29-7.21 min (räknar halva bilvilotiden som träningstid). Kändes riktigt bra och var grymt tufft, blev ordentligt fikasugen sista två intervallerna. Jochen 0 s, 47 s, resp 2:07 min efter (han åkte ej sista). Mulet, 8 grader, delvis fuktig vägbana. Totalt 2:24 h.
– 36 min lugn löpning på elljusspåret vid Ängelholms reningsverk.
– (Direkt efter) 58 min gympa medel på Friskis i Ängelholm med Henrik Fältström som ledare. Räknar ingen träningstid, men som ett styrkepass.
Måndag 23 april:
– 5:22 h landsvägscykel med fyra maxningar uppför Hallandsåsen (ca 100 höjdmeter per gång) utspridda under passet, totalt 31 min A3. Höll emellanåt hyfsad fart på platten när Jochen kunde ligga bakom. Kul pass, kändes riktigt bra. Zipphjulen är gryma. Dubbelfika, Örkelljunga & Båstad. Ca 15 mil.
– 1 h A2 stakning på 3:or, bl a Skälderviken och Skepparkroken. Kändes kanonbra.

Runkeeper, min premiär

Runkeeper, min premiär

Tisdag 24 april:
– Skejtintervaller flacka på tävlingshjul. 7.02-8.19-7.06-8.19 min, 2 min vila. Jochen åkte ifrån (ca 15,15,25,15 s före), trots att jag låg bakom halva i motvinden på andra och fjärde. Kändes bra, jag skyller på 10 år gamla och slitna hjul…Från innan järnvägsundergången innan Barkåkra till strax före korset i Vejby t o r. Tot 1:18 h.
– 28 min löpning progression, mestadels någorlunda flack asfalt, bl a Hedenrundan. Från 4.51 min/km ner till 3.53 min/km. Snitt 4.12 min/km. Räknar 15 min A2. Kändes bra.
– (Direkt efter) 1:46 h landsvägscykel i fikatempo bl a Liagärde, Mittpåslaget och Axeltorp.

Totalt på fyra dagar 17:54 h inkl 1:41 A3 (hårt) och 1:15 A2 (halvhårt) + ett styrkepass

Hårt träning, samt att det känns väldigt bra leder ibland till sjukdom. Det är lätt att bli sjuk när man är i bra form. Nu får vi se hur det blir med Landsjön Runt på söndag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.