Träningsdagbok vecka 19 – 15:47 h i Borås och Skåne

På Knut Jöns i Båstad får man riktigt goda chokladbiskvier, till skillnad från i Örkelljunga där de har dum arrak bland ingedienserna. I Skåne smakar även Zoegas gott tack vare all kalciumkarbonat i vattnet (hårt vatten). I Borås smakar Skånerost bara bittert.

På Knut Jöns i Båstad får man riktigt goda chokladbiskvier, till skillnad från i Örkelljunga där de har dum arrak bland ingredienserna. I Skåne smakar även Zoegas gott tack vare all kalciumkarbonat i vattnet (hårt vatten). I Borås smakar Skånerost bara bittert.

Måndag 7 maj: Vila.
Tisdag 8 maj:
– 2:52 h tävlingsskejt med Olle Häggdahl, 74,92 km. Shell Gånghester till Bryggan Ulricehamn och tillbaka på banvallen, med fikastopp i vändningen. 26.2 km/h i snitt, tidvis hyfsat bra fart. Totalt
– Lagtempo på linjecykel. 45.0 km/h i snitt i 46.01 min, 34.52 km. Snitt 46.8 km/h och tid 22.05 min till vändningen i Fritsla. Start och mål krönet efter rondellen 27/41 på 41:an. Ca 25 st till start, ca 12 hängde med hela vägen, ca 5-7 drog en betydande del. Jag tog förningar första 5 km och sista 10 km. Före Åbom och Brolle i “spurten”. Totalt 1:10 h.
Onsdag 9 maj:
– 50 min styrka på Onyx Knalleporten med Olle. 20 min utan vikter + 30 min med vikter.
– 45 min lugnt K/F på terrängrullskida med lös häl, test av Skike VX Twin.
Torsdag 10 maj:
– 2:28 cykel bl a Seglora, Hyssna, Bollebygd. Jonas Colting på linjecykel, jag på cyclocross.
– 60 min styrka på Onyx centrum med Z. 20 min utan vikter + 40 min med vikter. Hårt!
Fredag 11 maj:
– Skejtintervaller på Marwe 8:or (extra tröga). Olle Hestraintervaller. (?-3.20-3.20-3.20-3.23-3.17), 2.25 min vila. Jobbigt för röven. Olle 0 till 9 s efter på 3:or. Blött. Totalt 1 h.
– 2:40 h stakning från Lundaskog till Shell vid Landvettermotet i typ 8 m/s motvind och ihållande regn. Tur att jag hade lättrullat, typ 1,5:or (Marwe 0:or).
Lördag 12 maj:
– Klassiska backintervaller på 3:or på Rövarvägen, Ida körde bil ned, räknar halva “bilvilan” som träningstid. (10.33-10.42-10.34 min), 5.20 min vila. DÅLIGA TIDER. SEG Å DET GRÖVSTA. Fick inte upp pulsen och kände trött från torsdagens gym. Ca 8 grader, vind och regn och blött. Vanliga stavar (inte KraftStaven). Totalt 1:32 h.
Söndag 13 maj
:
– 3 h lugn cykel på Hallandsåsen, fika på Knut Jöns i Båstad. HUR SEG SOM HELST I BENEN. Hade tänkt att maxa de tre stigningarna på ca 100 höjdmeter jag tog (Margretetorp-Simontorp, Hasslöv-Tjuvhult och Båstad-Lya), men det fanns ingenting i benen. Tog det lugnt istället.
– 20 min lugn löpning i Borås. Första löpet sedan Sjömarksloppet, kändes i sätesmuskeln.

Totalt 15:47 h inkl 1:38 h A3 (hårt) + 2 styrkepass.

Kommentarer: Bra träningsvecka, men det blev nog lite mycket ben (cykel och skejt). JÄTTEKUL med lagtempot i tisdags, kände mig stark. Men träningsinsatsen i helgen var katastrofal, hur seg som helst i benen. Ingen idé att köra intervaller då. Skönt att skriva på huspapperna i måndags, nu gäller det att börja inreda träningsrummet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Prylar, Rullskidor, Styrka, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Träningsdagbok vecka 19 – 15:47 h i Borås och Skåne

 1. Fredrik skriver:

  Du kan ju inte räkna bilvila som träningstid…bara aktiv vila. Typiskt skidåkare…vissa räknar från att de börjar byta om tills de kliver ur duschen, då blir det många träningstimmar. Biskvin ser fin ut.

  • Erik Wickström skriver:

   Jag räknar ju i alla fall inte in styrkan i träningstiden.
   Förresten har jag hört att löpare även räknar tiden de är i luften, alltså inte bara tiden då någon av fötterna är i marken.

Kommentarer är stängda.